Comitato Nazionale Classificatori
IBL FIBS CNC

BRAVES FIRENZE vs CALZE VERDI CASALECC (Jun 03, 1956)

 
Composite Box Score
 

Campionato Nazionale Serie A - 1956
BRAVES FIRENZE 17, CALZE VERDI CASALECC 9 - Composite Box Score
Jun 03, 1956 at Bologna (G. I.)

BRAVES FIRENZE   ab    r    h  rbi  2b  3b  hr  bb  sb  cs  hp  sh  sf  so  ibb  kl  gdp  po    a    e 
DE PASQUALE 3b 
NARDI rf/lf 
D'AGOSTINO 2b 
TEDESCO ss 
BONGIOVANNI 1b 
STRINA c  10 
FRASCONI cf 
FATTORI p 
POMPILI lf/rf 
TOZZI rf 
Totals   47  17  11  15  27  12 

CALZE VERDI CASALECC  ab    r    h  rbi  2b  3b  hr  bb  sb  cs  hp  sh  sf  so  ibb  kl  gdp  po    a    e 
BOLDRINI 3b 
VENZO ss 
FRASCAROLI ss 
FRANCO c 
VALBONESI c 
MALMUSI 1b  11 
BASCHIERI rf/p 
PIANA lf 
TIBALDI cf 
NEGHERBON cf 
BATTAGLIA 2b 
BARBATO 2b 
ZUCCONI W p/rf 
Totals   36  11  11  13  27  15  14 

BRAVES FIRENZE   ip    h    r  er  bb  so  wp  bk  hbp  ibb  ab  bf  fo  go  np 
FATTORI Luigi W  9.0  11  11  36  50  12    
 
CALZE VERDI CASALECC  ip    h    r  er  bb  so  wp  bk  hbp  ibb  ab  bf  fo  go  np 
ZUCCONI Walter L  7.2  10  16  42  48  10    
BASCHIERI Agostino   1.1    

Umpires - HP: ZERBINI 1B: DI MATTEO
Start: 15:30 Time: 3:20 Attendance:
Game notes: Scorers: NANNI Giorgio

 
Play-by-Play
 

Campionato Nazionale Serie A - 1956
BRAVES FIRENZE 17, CALZE VERDI CASALECC 9
Jun 03, 1956 at Bologna (G. I.)

BRAVES FIRENZE starters: 3/3b DE PASQUALE; 8/rf NARDI; 7/2b D'AGOSTINO; 5/ss TEDESCO; 22/1b BONGIOVANNI; 1/c STRINA; 14/cf FRASCONI; 4/p FATTORI; 20/lf POMPILI;

CALZE VERDI CASALECC starters: 21/3b BOLDRINI; 31/ss VENZO; 12/c FRANCO; 43/1b MALMUSI; 15/rf BASCHIERI; 5/lf PIANA; 34/cf TIBALDI; 55/2b BATTAGLIA; 46/p ZUCCONI W;

BRAVES FIRENZE 1st - DE PASQUALE walked. NARDI singled, advanced to second on the throw, advanced to third on the error; DE PASQUALE advanced to second, scored on a throwing error by cf. D'AGOSTINO reached on a fielding error by 1b, RBI; NARDI scored. D'AGOSTINO advanced to second on a passed ball. D'AGOSTINO stole third. TEDESCO singled, RBI; D'AGOSTINO scored, unearned. TEDESCO stole second. TEDESCO out at third c to 3b, caught stealing. BONGIOVANNI grounded out to 3b. STRINA grounded out to p. 3 runs, 2 hits, 2 errors, 0 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 1st - BOLDRINI walked. BOLDRINI stole second. VENZO walked. VENZO advanced to second on a passed ball; BOLDRINI advanced to third on a passed ball. FRANCO reached on a fielder's choice; VENZO advanced to third; BOLDRINI out at home p to c. FRANCO stole second. MALMUSI singled, advanced to second on a fielding error by lf, RBI; FRANCO advanced to third; VENZO scored. BASCHIERI reached on a fielding error by 3b, RBI; MALMUSI advanced to third; FRANCO scored, unearned. MALMUSI scored on a passed ball, unearned. PIANA grounded out to p; BASCHIERI advanced to second. BASCHIERI stole third. TIBALDI struck out. 3 runs, 1 hit, 2 errors, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 2nd - FRASCONI struck out. FATTORI doubled. POMPILI walked. DE PASQUALE grounded out to 3b; POMPILI advanced to second; FATTORI advanced to third. NARDI reached on a dropped fly by rf, advanced to third on the error; POMPILI scored on the error, unearned; FATTORI scored on the error, unearned. D'AGOSTINO walked. D'AGOSTINO stole second. TEDESCO doubled, 2 RBI; D'AGOSTINO scored, unearned; NARDI scored, unearned. BONGIOVANNI struck out. 4 runs, 2 hits, 1 error, 1 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 2nd - BATTAGLIA struck out. ZUCCONI W walked. BOLDRINI doubled, RBI; ZUCCONI W scored. VENZO walked. VENZO stole second; BOLDRINI stole third. FRANCO reached on a fielding error by c, RBI; VENZO advanced to third; BOLDRINI scored. FRANCO stole second. MALMUSI doubled, 2 RBI; FRANCO scored, unearned; VENZO scored. MALMUSI advanced to third on a throwing error by c. BASCHIERI grounded out to 3b, RBI; MALMUSI scored, unearned. PIANA walked. PIANA stole second. TIBALDI singled; PIANA advanced to third. TIBALDI out at second c to 2b, caught stealing. 5 runs, 3 hits, 2 errors, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 3rd - STRINA grounded out to p. FRASCONI flied out to ss. FATTORI grounded out to ss. 0 runs, 0 hits, 0 errors, 0 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 3rd - NARDI to lf. POMPILI to rf. BATTAGLIA flied out to 3b. ZUCCONI W singled. ZUCCONI W stole second. BOLDRINI reached on a fielder's choice; ZUCCONI W out at second ss unassisted. VENZO walked; BOLDRINI advanced to second. FRANCO reached on a fielder's choice; VENZO advanced to second; BOLDRINI out at third 3b unassisted. 0 runs, 1 hit, 0 errors, 2 LOB.

BRAVES FIRENZE 4th - POMPILI reached on a fielding error by p. DE PASQUALE reached on a fielder's choice; POMPILI out at second ss to 2b. DE PASQUALE stole second. NARDI struck out. D'AGOSTINO walked. TEDESCO reached on a fielder's choice; D'AGOSTINO advanced to second on a fielding error by 2b; DE PASQUALE advanced to third. TEDESCO stole second; D'AGOSTINO stole third; DE PASQUALE stole home, unearned. BONGIOVANNI struck out. 1 run, 0 hits, 2 errors, 2 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 4th - MALMUSI walked. MALMUSI stole second. BASCHIERI struck out. PIANA grounded out to p; MALMUSI advanced to third. TIBALDI grounded out to ss. 0 runs, 0 hits, 0 errors, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 5th - STRINA grounded out to p. FRASCONI reached on a fielding error by ss. FATTORI grounded out to c; FRASCONI advanced to second. FRASCONI advanced to third on a passed ball. POMPILI reached on a dropped fly by cf, scored on the error, unearned; FRASCONI scored on the error, unearned. NEGHERBON to cf for TIBALDI. DE PASQUALE flied out to cf. 2 runs, 0 hits, 2 errors, 0 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 5th - BATTAGLIA singled. BATTAGLIA stole second. ZUCCONI W struck out. BOLDRINI walked. VENZO struck out. FRANCO singled; BOLDRINI advanced to second; BATTAGLIA advanced to third. MALMUSI flied out to ss. 0 runs, 2 hits, 0 errors, 3 LOB.

BRAVES FIRENZE 6th - NARDI reached on a fielding error by 2b. D'AGOSTINO grounded out to ss; NARDI advanced to second. NARDI out at third c to 3b, caught stealing. TEDESCO singled. TEDESCO stole second. BONGIOVANNI walked. BONGIOVANNI stole second; TEDESCO stole third. STRINA singled, advanced to second on an error by 3b, 2 RBI; BONGIOVANNI scored; TEDESCO scored. FRASCONI struck out. 2 runs, 2 hits, 2 errors, 1 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 6th - BASCHIERI singled. PIANA singled; BASCHIERI advanced to second, out at third ss to 3b. PIANA stole second. NEGHERBON grounded out to p, SAC; PIANA advanced to third. BATTAGLIA struck out. 0 runs, 2 hits, 0 errors, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 7th - FATTORI reached on a fielding error by ss, advanced to second on the error. FATTORI stole third. POMPILI struck out. FRASCAROLI to ss for VENZO. VALBONESI to c for FRANCO. BARBATO to 2b for BATTAGLIA. DE PASQUALE singled, RBI; FATTORI scored, unearned. DE PASQUALE stole second. NARDI flied out to 3b. D'AGOSTINO singled, RBI; DE PASQUALE scored, unearned. TEDESCO reached on a fielding error by 1b; D'AGOSTINO advanced to second on the error. BONGIOVANNI reached on an error by ss; TEDESCO advanced to second on the error; D'AGOSTINO advanced to third on the error. STRINA struck out. 2 runs, 2 hits, 3 errors, 3 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 7th - ZUCCONI W flied out to 2b. BOLDRINI singled. BOLDRINI advanced to second on a throwing error by c. FRASCAROLI grounded out to ss; BOLDRINI advanced to third. VALBONESI grounded out to 3b. 0 runs, 1 hit, 1 error, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 8th - FRASCONI singled. FRASCONI stole second. FATTORI grounded out to c; FRASCONI advanced to third. POMPILI singled, advanced to second on a fielding error by lf, RBI; FRASCONI scored. DE PASQUALE struck out. NARDI reached on a fielding error by 2b; POMPILI scored on the error, unearned. NARDI stole second. D'AGOSTINO walked. BASCHIERI to p. ZUCCONI W to rf. TEDESCO reached on a fielder's choice; D'AGOSTINO advanced to second; NARDI out at third 2b to 3b. 2 runs, 2 hits, 2 errors, 2 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 8th - TOZZI to rf for POMPILI. MALMUSI walked. BASCHIERI walked; MALMUSI advanced to second. PIANA reached on a fielding error by ss; BASCHIERI advanced to second; MALMUSI advanced to third. NEGHERBON grounded out to c, SAC, RBI; PIANA advanced to second; BASCHIERI advanced to third; MALMUSI scored. BARBATO grounded out to c unassisted. ZUCCONI W struck out. 1 run, 0 hits, 1 error, 2 LOB.

BRAVES FIRENZE 9th - BONGIOVANNI singled. BONGIOVANNI stole second. STRINA grounded out to ss; BONGIOVANNI advanced to third. BONGIOVANNI scored on a wild pitch. FRASCONI struck out. FATTORI grounded out to ss. 1 run, 1 hit, 0 errors, 0 LOB.

CALZE VERDI CASALECC 9th - BOLDRINI singled. BOLDRINI stole second. BOLDRINI stole third. BOLDRINI out at home p to c. FRASCAROLI reached on a dropped fly by rf, advanced to third on the error. VALBONESI walked. MALMUSI hit by pitch; VALBONESI advanced to second. BASCHIERI lined into double play 3b unassisted; FRASCAROLI out on the play. 0 runs, 1 hit, 1 error, 2 LOB.

 
Line score
 


BRAVES FIRENZE 17, CALZE VERDI CASALECC 9 (Jun 03, 1956 at Bologna)
----------------------------------------------------------------------
BRAVES FIRENZE...... 340 122 221  - 17 11  7
CALZE VERDI CASALECC 350 000 010  -  9 11 14
----------------------------------------------------------------------
Pitchers: BRAVES FIRENZE - FATTORI Luigi and STRINA Enzo. CALZE VERDI CASALECC -
ZUCCONI Walter; BASCHIERI Agostino(8) and FRANCO; VALBONESI Volfango.
Win-FATTORI Luigi  Loss-ZUCCONI Walter  T-3:20  A-0
Game notes:
Scorers:  NANNI Giorgio
Comitato Nazionale Classificatori