Comitato Nazionale Classificatori
IBL FIBS CNC

CHLORODONT NETTUNO vs BRAVES FIRENZE (Jun 24, 1956)

 
Composite Box Score
 

Campionato Nazionale Serie A - 1956
BRAVES FIRENZE 17, CHLORODONT NETTUNO 12 - Composite Box Score
Jun 24, 1956 at Firenze (Rifredi)

CHLORODONT NETTUNO   ab    r    h  rbi  2b  3b  hr  bb  sb  cs  hp  sh  sf  so  ibb  kl  gdp  po    a    e 
CAMUSI 3b 
FARAONE rf/cf 
LAURI cf/p 
DERREL c/2b 
FERIOLI lf 
MACRI' ss 
TAGLIABOSCHI p/rf 
CARANZETTI 1b 
CAIAZZO 2b 
CAIAZZO ANT c 
Totals   43  12  12  24  12 

BRAVES FIRENZE   ab    r    h  rbi  2b  3b  hr  bb  sb  cs  hp  sh  sf  so  ibb  kl  gdp  po    a    e 
DE PASQUALE 3b 
NARDI rf/cf 
D'AGOSTINO 2b 
FATTORI 2b 
TEDESCO ss 
BONGIOVANNI 1b 
STRINA c 
FRASCONI cf/rf 
MAGGIO lf 
CARROZZI p 
Totals   42  17  18  13  27 

CHLORODONT NETTUNO   ip    h    r  er  bb  so  wp  bk  hbp  ibb  ab  bf  fo  go  np 
TAGLIABOSCHI Carlo L  4.1  10  22  25    
LAURI Alfredo   3.2  20  23    
 
BRAVES FIRENZE   ip    h    r  er  bb  so  wp  bk  hbp  ibb  ab  bf  fo  go  np 
CARROZZI Egisto W  9.0  12  12  43  45  12    

Umpires - HP: D'APRILE
Start: 15:30 Time: 2:35 Attendance:
Game notes: Scorers: BOTTINI Ugo

 
Play-by-Play
 

Campionato Nazionale Serie A - 1956
BRAVES FIRENZE 17, CHLORODONT NETTUNO 12
Jun 24, 1956 at Firenze (Rifredi)

CHLORODONT NETTUNO starters: 1/3b CAMUSI; 2/rf FARAONE; 3/cf LAURI; 16/c DERREL; 4/lf FERIOLI; 6/ss MACRI'; 0/p TAGLIABOSCHI; 5/1b CARANZETTI; 8/2b CAIAZZO;

BRAVES FIRENZE starters: 3/3b DE PASQUALE; 8/rf NARDI; 7/2b D'AGOSTINO; 5/ss TEDESCO; 22/1b BONGIOVANNI; 1/c STRINA; 14/cf FRASCONI; 9/lf MAGGIO; 18/p CARROZZI;

CHLORODONT NETTUNO 1st - CAMUSI flied out to lf. FARAONE grounded out to p. LAURI grounded out to ss. 0 runs, 0 hits, 0 errors, 0 LOB.

BRAVES FIRENZE 1st - DE PASQUALE grounded out to ss. NARDI walked. NARDI advanced to second on a wild pitch. D'AGOSTINO doubled, RBI; NARDI scored. TEDESCO singled, RBI; D'AGOSTINO scored. BONGIOVANNI flied out to rf. STRINA doubled, RBI; TEDESCO scored. FRASCONI grounded out to 3b. 3 runs, 3 hits, 0 errors, 1 LOB.

CHLORODONT NETTUNO 2nd - DERREL doubled, scored on an error by cf. FERIOLI flied out to cf. MACRI' doubled. TAGLIABOSCHI flied out to cf. CARANZETTI grounded out to 1b unassisted. 1 run, 2 hits, 1 error, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 2nd - MAGGIO grounded out to 3b. CARROZZI grounded out to ss. DE PASQUALE grounded out to p. 0 runs, 0 hits, 0 errors, 0 LOB.

CHLORODONT NETTUNO 3rd - CAIAZZO singled. CAIAZZO advanced to second on a wild pitch. CAMUSI walked. FARAONE struck out. LAURI reached on a fielder's choice; CAMUSI out at second 2b to ss; CAIAZZO advanced to third. DERREL doubled, advanced to third on the throw, 2 RBI; LAURI scored; CAIAZZO scored. FERIOLI struck out. 2 runs, 2 hits, 0 errors, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 3rd - NARDI walked. D'AGOSTINO singled; NARDI advanced to second. TEDESCO reached on a dropped fly by cf; D'AGOSTINO advanced to second on the error; NARDI scored on the error. BONGIOVANNI singled, advanced to second on an error by rf, RBI; TEDESCO advanced to third; D'AGOSTINO scored. STRINA singled, 2 RBI; BONGIOVANNI scored, unearned; TEDESCO scored, unearned. FRASCONI struck out. MAGGIO flied into double play rf to 1b; STRINA out on the play. 4 runs, 3 hits, 2 errors, 0 LOB.

CHLORODONT NETTUNO 4th - MACRI' struck out. TAGLIABOSCHI singled. TAGLIABOSCHI stole second. CARANZETTI grounded out to c. CAIAZZO grounded out to 3b. 0 runs, 1 hit, 0 errors, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 4th - CARROZZI flied out to cf. DE PASQUALE singled. DE PASQUALE stole second. NARDI flied out to 2b. D'AGOSTINO singled, RBI; DE PASQUALE scored. TEDESCO grounded out to 2b. 1 run, 2 hits, 0 errors, 1 LOB.

CHLORODONT NETTUNO 5th - CAMUSI grounded out to p. FARAONE struck out. LAURI singled. DERREL flied out to ss. 0 runs, 1 hit, 0 errors, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 5th - DERREL to 2b. CAIAZZO ANT to c for CAIAZZO. BONGIOVANNI walked. BONGIOVANNI stole second. STRINA singled, advanced to second on the throw; BONGIOVANNI advanced to third. FRASCONI grounded out to 2b, RBI; STRINA advanced to third; BONGIOVANNI scored. FARAONE to cf. LAURI to p. TAGLIABOSCHI to rf. STRINA scored on a wild pitch. MAGGIO reached on a fielding error by 3b. CARROZZI reached on a fielding error by ss; MAGGIO advanced to second. DE PASQUALE struck out. NARDI doubled; CARROZZI advanced to third; MAGGIO advanced to third, out at home 3b to c. 2 runs, 2 hits, 2 errors, 2 LOB.

CHLORODONT NETTUNO 6th - FERIOLI grounded out to 2b unassisted. MACRI' flied out to lf. TAGLIABOSCHI reached on a fielding error by ss, scored on an error by c, unearned. CARANZETTI singled. CAIAZZO ANT reached on a dropped fly by lf, scored on the error, unearned; CARANZETTI advanced to third on the error, scored on an error by ss, unearned. CAMUSI singled. CAMUSI out at second c to 2b, caught stealing. 3 runs, 2 hits, 4 errors, 0 LOB.

BRAVES FIRENZE 6th - D'AGOSTINO struck out. TEDESCO walked. TEDESCO advanced to second on a throwing error by p, failed pickoff attempt. BONGIOVANNI walked. TEDESCO scored on a throwing error by c, unearned. BONGIOVANNI stole second. BONGIOVANNI advanced to third on a passed ball. STRINA flied out to lf. FRASCONI doubled, RBI; BONGIOVANNI scored. MAGGIO reached on a fielding error by ss; FRASCONI advanced to third on the error. FRASCONI out at third c to 3b. 2 runs, 1 hit, 3 errors, 1 LOB.

CHLORODONT NETTUNO 7th - FARAONE doubled. LAURI flied out to rf. DERREL reached on a dropped fly by cf, advanced to second on the error; FARAONE scored on the error, unearned. FERIOLI grounded out to c unassisted. MACRI' grounded out to ss. 1 run, 1 hit, 1 error, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 7th - CARROZZI singled. DE PASQUALE flied out to cf. NARDI reached on a fielder's choice; CARROZZI out at second rf to 2b. NARDI stole second. D'AGOSTINO singled, RBI; NARDI scored. TEDESCO doubled; D'AGOSTINO advanced to third. TEDESCO advanced to third on a passed ball; D'AGOSTINO scored on a passed ball, unearned. BONGIOVANNI walked. BONGIOVANNI stole second. TEDESCO out at home c to p. 2 runs, 3 hits, 0 errors, 1 LOB.

CHLORODONT NETTUNO 8th - NARDI to cf. FATTORI to 2b for D'AGOSTINO. FRASCONI to rf. TAGLIABOSCHI reached on a fielding error by ss, advanced to second on the error. CARANZETTI grounded out to 1b unassisted. CAIAZZO ANT reached on a fielder's choice; TAGLIABOSCHI out at second c to ss. CAMUSI flied out to 3b. 0 runs, 0 hits, 1 error, 1 LOB.

BRAVES FIRENZE 8th - STRINA flied out to rf. FRASCONI doubled. MAGGIO struck out. CARROZZI singled; FRASCONI advanced to third. DE PASQUALE singled, RBI; CARROZZI advanced to second; FRASCONI scored. NARDI doubled, advanced to third on the throw, 2 RBI; DE PASQUALE scored; CARROZZI scored. FATTORI flied out to cf. 3 runs, 4 hits, 0 errors, 1 LOB.

CHLORODONT NETTUNO 9th - FARAONE reached on a fielding error by ss, advanced to second on the error. LAURI singled, RBI; FARAONE scored, unearned. DERREL doubled; LAURI advanced to third. FERIOLI walked. MACRI' struck out. TAGLIABOSCHI singled, scored on an error by c, RBI, unearned; FERIOLI advanced to second, scored on the error, unearned; DERREL advanced to third, scored on the error, unearned; LAURI scored. CARANZETTI flied out to cf. CAIAZZO ANT struck out. 5 runs, 3 hits, 2 errors, 0 LOB.

 
Line score
 


BRAVES FIRENZE 17, CHLORODONT NETTUNO 12 (Jun 24, 1956 at Firenze)
----------------------------------------------------------------------
CHLORODONT NETTUNO.. 012 003 105  - 12 12  7
BRAVES FIRENZE...... 304 122 23X  - 17 18  9
----------------------------------------------------------------------
Pitchers: CHLORODONT NETTUNO - TAGLIABOSCHI Carlo; LAURI Alfredo(5) and DERREL; CAIAZZO Antonio
. BRAVES FIRENZE - CARROZZI Egisto and STRINA Enzo.
Win-CARROZZI Egisto  Loss-TAGLIABOSCHI Carlo  T-2:35  A-0
Game notes:
Scorers:  BOTTINI Ugo
Comitato Nazionale Classificatori